Rusia anunță un număr record de secții de votare în străinătate. Multe dintre acestea, în Transnistria

  • 18 Martie 2018 09:29
Rusia anunță  un număr record de secții de votare în străinătate. Multe dintre acestea, în Transnistria

Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Consiliului Federației, Konstantin Kosacev, a declarat că în străinătate vor fi deschise un număr record de secții de votare, duminică, 18 martie, în ziua alegerilor prezidențiale.

«Vor fi deschise 385 de secții de votare în 145 de state ale lumii. Este un număr record exprimat de tendința noastră de a asigura la maximum condiții confortabile cetățenilor ruși aflați în străinătate pentru a-și exprima votul», a declarat președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Consiliului Federației, Konstantin Kosacev, citat de Agenția de presă TASS.

Konstantin Kosacev a mai adăugat că, potrivit Ministerului rus al Afacerilor Externe, în momentul de față, în evidența autorităților ruse sunt aproximativ 2 milioane de cetățeni ruși aflați în afara granițelor țării, care au drept de vot.

24 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia sunt deschise în Transnistria, unde la cererea ambasadorului rus din Repubilica Moldova, Farit Muhametșin, autoritățile separatiste s-au angajat într-o amplă campanie de mobilizare la urne a locuitorilor cu cetățenie rusă. Ministrul de Externe de la Chișinău, Tudor Ulianovschi, a declarat, în cadrul unui interviu pentru Radio Chișinău, că autoritățile moldovene nu recomandă și sunt împotriva deschiderii unor secții de vot pe teritoriul care se află în afara controlului Chișinăului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău