Alegeri în Rusia | Ministrul de Externe de la Chișinău se declară împotriva deschiderii secțiilor de vot în Transnistria

  • 16 Martie 2018 08:41
Alegeri în Rusia | Ministrul de Externe de la Chișinău se declară împotriva deschiderii secțiilor de vot în Transnistria

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a declarat, în cadrul unui interviu pentru Radio Chișinău, că autoritățile nu recomandă și sunt împotriva deschiderii unor secții de vot pe teritoriul care se află în afara controlului Chișinăului.

Tudor Ulianovschi a afirmat, referitor la decizia Moscovei de a deschide un număr impunător de secții de vot în stânga Nistrului, că orice acțiune de acest gen trebuie coordonată cu Ministerul Afacerilor Externe și cu alte autorități de la Chișinău.

„Poziția noastră este una cunoscută. Noi considerăm că secțiile de vot pot fi deschise pe teritoriul controlat constituțional de către Guvernul de la Chișinău și nu recomandăm și suntem  împotriva deschiderii unor secții de votare în afara controlului constituțional al țării noastre”, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Menționăm că autoritățile ruse au decis să deschidă în regiunea transnistreană 24 secții de vot pentru ca alegătorii să poată să participe la alagerile prezidențiale din Federația Rusă care vor avea loc pe 18 martie.

Interviul cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene va fi publicat în curând pe site-ul radiochisinau.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău