Rusia amenință din nou și spune că țările care trimit arme Ucrainei își creează singure probleme

  • 17 Martie 2022 11:08
Rusia amenință din nou și spune că țările care trimit arme Ucrainei își creează singure probleme

Rusia a avertizat din nou, joi, că țările care trimit arme Ucrainei, printre care a menționat Slovacia, își creează singure probleme în mod direct. Purtătorul de cuvânt al MAE rus a comentat informațiile cu privire la faptul că Bratislava ar fi autorizat trimiterea în Ucraina a unor sisteme antiaeriene de fabricație sovietică.

"Dacă se adoptă această decizie, și acest lucru este valabil nu doar pentru Slovacia, ci și pentru alte țări, își creează singure probleme... Își creează singure probleme cu mâna lor", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, pentru canalul de Youtube Soloviov.Live, comentând în acest fel informațiile din mass-media potrivit cărora Slovacia ar fi autorizat trimiterea în Ucraina a unor sisteme antiaeriene de fabricație rusească, notează EFE, citat de digi24.ro.

Pe de altă parte, Zaharova a apreciat că deocamdată "nu se poate vorbi despre un proces activ de negocieri" cu Occidentul, fiindcă "pentru moment există doar anumite contacte asupra anumitor probleme care apar".

Ea a evitat să comenteze declarațiile ministrului de externe polonez Zbigniew Rau, care a afirmat că Polonia ar putea înlocui Rusia în G20.

"Nu vreau să comentez toate aceste declarații ipotetice, pentru că nu are sens și nici nu este convenabil, este ceea ce și-ar dori ei. Dacă ar depinde numai de ei, atunci doar ei ar mai rămâne pe Pământ", a spus Zaharova.

Ea a explicat decizia Rusiei de a se retrage din Consiliul Europei prin faptul că drepturile țării sale erau îngrădite în cadrul organizației paneuropene. "Ei (Consiliul Europei - n.r.) ne-au restrâns drepturile pe care le aveam în calitate de membri ai acestei organizații, pur și simplu ne-au îngrădit drepturile: să fim cu drepturile călcate în picioare, să plătim cotizații, să nu avem posibilitatea să ne apărăm punctul de vedere", a susținut ea.

Zaharova s-a mai plâns și că pagina web a MAE rus, precum și paginile altor instituții de stat, au fost supuse non-stop în ultimele două săptămâni unor atacuri de tip DoS (blocarea serviciului - n.r.).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău