Rusia amenință din nou Republica Moldova: „Dacă vrea să-și distrugă propriul stat, aderarea la NATO e cea mai bună cale”

  • 24 Ianuarie 2023 16:33
Rusia amenință din nou Republica Moldova: „Dacă vrea să-și distrugă propriul stat, aderarea la NATO e cea mai bună cale”

Republica Moldova a primit o nouă amenințarea din partea Rusiei, după ce președinta Maia Sandu a dat de înțeles că țara ar putea adera la NATO, scrie ziare.com.

Președintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, Leonid Kalașnikov, susține că intrarea în NATO ar putea însemna ”destrămarea țării”, scrie sursa citată.

”Dacă Moldova ar dori să-și distrugă propriul stat, atunci aceasta (aderarea la NATO - n.red) este cea mai bună cale. Dacă sunt de părere că, la fel ca Finlanda sau Suedia, pe furiș, repede, profitând de situație, pot intra în NATO fără să se li se întâmple nimic în propria lor țară, atunci ar trebui să-și amintească altceva. Faptul că în Finlanda există două limbi oficiale și acolo sunt respectate popoarele care locuiesc în țară. Și ei au Găgăuzia și Transnistria, locuite de vorbitori de limbă rusă, care și-au exprimat voința de mult, la începutul anilor 1990”, a declarat Leonid Kalașnikov pentru Vedomosti.ru.

El a adăugat că intrarea Republicii Moldova în NATO ar reprezenta ”un pericol pentru securitatea” Federației Ruse.

Amenințarea oficialul rus vine după ce, luni, vicepreședintele Comitetului pentru Afaceri Internaționale din Consiliul Federației, Andrei Klimov, a amenințat Republica Moldova cu ”repetarea scenariului ucrainean” și s-a întrebat retoric dacă Maia Sandu vrea să facă din Republica Moldova „o provincie a României, cea mai înapoiată țară din NATO”.

Recent, președinta Maia Sandu a declarat că, în contextul războiului din Ucraina, la Chișinău are loc o ”discuție serioasă” despre oportunitatea de a renunța la neutralitatea înscrisă în Constituție și de a adera la ”o alianță militară mai largă.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău