Rusia afirmă că orice eventuală întâlnire Putin-Zelenski trebuie să fie „bine pregătită”

  • 08 Iunie 2022 15:08
Rusia afirmă că orice eventuală întâlnire Putin-Zelenski trebuie să fie „bine pregătită”

Kremlinul a reafirmat miercuri că orice eventuală întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și omologul său ucrainean Volodimir Zelenski trebuie să fie productivă și ''bine pregătită'', informează agenția de presă Reuters, citată de Agerpres.

''Poziția noastră este bine-cunoscută. Orice întâlnire la cel mai înalt nivel trebuie să fie productivă și bine pregătită'', a declarat presei purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

La finalul lunii mai, cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron i-au cerut lui Putin ''negocieri directe serioase'' cu președintele ucrainean.

Conform președinției franceze, Emmanuel Macron și Olaf Scholz i-au solicitat lui Vladimir Putin să-i elibereze pe cei 2.500 de luptători retrași în complexul siderurgic Azovstal din Mariupol și care au fost făcuți prizonieri de ruși.

În 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată și nejustificată contra Ucrainei. Moscova susține că este vorba despre o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a comunității rusofone din estul Ucrainei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău