Rusia admite pierderi de proporții în Ucraina. Site-ul de presă al Kremlinului a publicat numărul real al morților, apoi a șters imediat informația

  • 22 Martie 2022 09:52
Rusia admite pierderi de proporții în Ucraina. Site-ul de presă al Kremlinului a publicat numărul real al morților, apoi a șters imediat informația

Incident bizar în această seară. Publicația Komsomolskaya Pravda, apropiată Kremlinului, a publicat numărul soldaților uciși în așa-zisa „operațiune militară specială”, adică războiul împotriva Ucrainei, transmite defenseromania.

Interesant e că informația a fost ștearsă imediat de cei de la Pravda. S-a dovedit a fi prea târziu însă, potrivit sursei citate

Dar și mai interesant e că Pravda cita date oferite de Ministerul Apărării de la Moscova.

Astfel, Rusia admite că a pierdut până acum 9.861 de soldați în Ucraina. Pe lângă acest număr uriaș de morți, Pravda a publicat și numărul răniților: 16.153.

Informația a fost ștearsă imediat de publicația de casă a Kremlinului.

Ultima oară când Moscova a admis numărul pierderilor, informații publicate și de presa din Rusia, a fost pe data de 2 martie 2022. Atunci Ministerul Apărării a recunoscut că 498 soldați au murit în Ucraina.

Potrivit Ucrainei, în cele 25 de zile ale agresiunii militare, Rusia a pierdut aproximativ 15.000 de militari. De asemenea, Forțele Armate Ucrainene au distrus 498 de tancuri, 97 de avioane și 121 de elicoptere ale invadatorilor ruși.

Numărul publicat de Pravda, care cita Ministerul rus al Apărării, e de 10.000. Cifra e cu adevărat uriașă și mult peste estimările serviciilor de informații americane care în urmă cu patru zile vorbeau despre aproximativ 7.000 de militari ruși uciși în războiul din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău