Rusia admite că se confruntă cu cea mai gravă criză economică de la căderea URSS

  • 07 Aprilie 2022 15:08
Rusia admite că se confruntă cu cea mai gravă criză economică de la căderea URSS

Rusia se confruntă cu cea mai dificilă situație din ultimele trei decenii din cauza sancțiunilor fără precedent impuse de statele occidentale, a admis joi premierul rus Mihail Mișustin, citat de agenția Reuters și News.ro.

Mișustin a mai spus că situația în care se află Rusia creează noi oportunități de afaceri, deoarece companiile străine care părăsesc țara oferă loc altor companii care doresc să facă afaceri cu Moscova.

El a mai afirmat că eforturile străine de a izola economia rusă de cea globală vor eșua, în pofida exodului fără precedent al companiilor străine din țară.

Nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei săptămâna aceasta

Uniunea Europeană a aplicat marți noi sancțiuni economice menite să forțeze Rusia să pună capăt invaziei din Ucraina și să își retragă forțele, fără a viza însă din nou importurile de gaze naturale rusești.

Statele Unite au anunțat miercuri o nouă rundă de sancțiuni care vizează instituțiile financiare ruse, precum și persoane, inclusiv fiicele adulte ale lui Putin, dar și soția și fiica ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.

De asemenea, Marea Britanie a urmat exemplul SUA și au înghețat activele celei mai importante instituții bancare, Sberbank, a interzis investițiile britanice în Rusia, și-a luat angajamentul de a opri importurile de cărbune și petrol rusești până la sfârșitul anului și a interzis importul de fier și oțel.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău