Rusia a tras focuri de avertisment asupra unei nave care se îndrepta spre portul Ismail din Ucraina

  • 13 August 2023 14:45
Rusia a tras focuri de avertisment asupra unei nave care se îndrepta spre portul Ismail din Ucraina

Moscova a declarat duminică că au fost trase focuri de avertisment de pe o navă de război rusă asupra unei nave de marfă care se îndrepta spre portul ucrainean Ismail din Ucraina, potrivit agenției AFP.

Ministerul rus al Apărării a declarat că nava de patrulare Vasili Bikov a reperat o navă de marfă care naviga sub pavilionul Palau „în drum spre portul ucrainean Ismail”, citează G4Media

„Pentru a forța nava să se oprească, au fost trase focuri de avertisment cu arme automate de calibru mic de pe o navă de război rusă”, a declarat ministerul.

Ministerul rus al Apărării susține că nava de marfă „Sukra Okan” sub pavilion Palau, „nu a răspuns la cererea de a se opri pentru inspecție pentru transportul de mărfuri interzise”.

„Pentru a forța nava să se oprească, a fost deschis un foc de avertisment cu arme automate de calibru mic de pe o navă de război rusă.

Pentru a inspecta nava de marfă uscată, un elicopter Ka-29 cu un grup de militari ruși a fost ridicat de pe nava de patrulare Vasili Bikov”, potrivit sursei citate.

După ce nava s-a oprit, „echipa de inspecție a aterizat” și, după finalizarea inspecției, „Sukra Okan” a continuat să se deplaseze spre portul Ismail.

„Navele Flotei Mării Negre continuă să patruleze în zonele desemnate”, mai spune Ministerul rus al Apărării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Wed
7
Thu
7
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău