Rusia a testat o rachetă hipersonică Zircon pe o distanță de 1.000 de kilometri

  • 28 Mai 2022 13:27
Rusia a testat o rachetă hipersonică Zircon pe o distanță de 1.000 de kilometri

Rusia a testat cu succes o rachetă de croazieră hipersonică numită Zircon pe o distanță de aproape 1.000 de kilometri, a anunțat ministerul apărării din Rusia sâmbătă, conform Reuters.

Racheta a fost lansată de pe Marea Barents și a lovit o țintă în Marea Albă, arată sursa. Imagini video publicate de minister arată lansarea rachetei de pe o navă, zburând către cer pe o traiectorie înclinată, scrie DIGI24.

Președintele Vladimir Putin a spus despre Zircon că este parte a unei noi generații de sisteme de arme de neegalat. Armele hipersonice pot călători de nouă ori viteza sunetului, iar Rusia a efectuat în ultimul an teste de lansări cu Zircon de pe nave de război și submarine.

Armata rusă a suferit pierderi grele de personal și echipament în timpul invaziei care durează de trei luni în Ucraina, însă a continuat să pregătească teste de nivel înalt cu arme pentru a reaminti lumii de puterea ei în tehnologia rachetelor.

Luna trecută a efectuat un test de lansare a noii rachete intercontinentale care poate avea încărcătură nucleară, Sarmat, capabilă să ducă 10 sau mai multe focoase și să lovească SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău