Rusia a reluat bombardamentele asupra combinatului Azovstal imediat după ce au plecat autobuzele de evacuare

  • 02 Mai 2022 13:43
Rusia a reluat bombardamentele asupra combinatului Azovstal imediat după ce au plecat autobuzele de evacuare

Rusia a reluat duminică bombardarea combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol, oraș-port strategic la Marea Azov, de îndată ce autobuzele care evacuau civili de la acest combinat au plecat, a declarat luni un consilier al primarului orașului, citat de Reuters.

Orașul Mariupol, scena celor mai crâncene lupte de până acum ale războiului din Ucraina, se află în mare parte sub controlul forțelor ruse, dar un număr necunoscut de civili și de combatanți rămân sub asediu la oțelăria Azovstal, a cărei rețea de buncăre și de tuneluri a servit ca refugiu din calea bombardamentelor rusești, declanșate din prima zi a invaziei, în 24 februarie, și care continuă și în prezent.

"Ieri, de îndată ce autobuzele cu evacuați au plecat de la Azovstal, au și început bombardamentele", a declarat Petro Andriușcenko, consilierul al primarului, pentru televiziunile ucrainene.

"Evacuarea civililor de la Azovstal a început. Un prim grup de aproape 100 de persoane se îndreaptă spre teritoriul controlat de Ucraina. Mâine îi vom întâmpina în Zaporojie", oraș la vest de Mariupol, a scris președintele ucrainean Volodimir Zelenski duminică seara pe Twitter.

În același timp, Ministerul rus al Apărării a asigurat că "grație președintelui rus Vladimir Putin, 80 de civili - între care femei și copii - ținuți cu forța de către naționaliști ucraineni, au fost salvați de pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol și evacuați în localitatea Bezîmennoie din Republica populară Donețk", aflată sub controlul forțelor ruse și ale separatiștilor proruși, notează AFP. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău