Rusia a pus embargo pentru toată producția vitivinicolă din Republica Moldova

  • 12 Septembrie 2013 09:36
Rusia a pus embargo  pentru toată producția vitivinicolă din Republica Moldova

Federația Rusă a instituit pe termen nedeterminat embargo pentru toată producția vitivinicolă din Republica Moldova pe motivul calității băuturilor, a anunțat șeful serviciului sanitar rus Rospotrebnadzor, Ghenadi Onișenko, citat de Interfax.

Potrivit lui Ghenadi Onișenko, interdicția pentru produsele vitivinicole moldovenești pe piața rusă va fi valabilă până când autoritățile Republicii Moldova vor face pași concreți pentru  o rezolvare sistemică a problemei. Acesta a afirmat că „Rusia nu e dispusă  să joace rolul de dădacă pentru economia moldovenească”, a subliniat sanitarul-șef  al Rusiei.
 
Ghenadi Onișenko a mai precizat că în ultimele trei săptămâni Rospotrebnadzor a transmis Chișinăului mai multe avertismente legate de calitatea vinurilor și că nimeni nu a întreprins nimic pentru a veni la negocieri.

Ministrul moldovean al agriculturii Vasile Bumacov a efectuat o vizită, săptămâna trecută, la Moscova pentru a discuta problema exportului produselor moldovenești pe piața rusă și a declarat că autoritățile de la Chișinău vor lua măsurile necesare pentru a nu da niciun pretext ca exporturile de vin în Federația Rusă să fie blocate.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău