Rusia a ordonat presei să șteargă toate investigațiile realizate de echipa lui Navalnîi

  • 01 Februarie 2022 14:21
Rusia a ordonat presei să șteargă toate investigațiile realizate de echipa lui Navalnîi

Rusia a amenințat luni cel puțin 10 canale mass-media din țară că le va bloca dacă nu șterg anchetele realizate de echipa disidentului Alexei Navalnîi despre corupția la nivel înalt, ordinul venind la doar câteva ore după publicarea unui nou material despre palatul de la Marea Neagră al președintelui Vladimir Putin, anunță The Moscow Times, potrivit hotnews.ro.

Canalul de televiziune independent Dozhd a anunțat că a primit ordine să înlăture 6 articole, notează sursa citată. Postul de radio Ecoul Moscovei a relatat că i-a fost ordonat să șteargă 34 de materiale, site-ul online Meduza 17, Znak.com 13 și publicația Svobodnyie Novosti 9.

Mai multor canale locale le-a fost de asemenea ordonat să șteargă investigațiile lui Navalnîi de pe site-urile lor.

Printre acestea se numără o anchetă incendiară din 2017 care l-a implicat pe premierul de atunci, Dmitri Medvedev, în tranzacții imobiliare ilegale, documentare despre proprietățile de lux deținute de legiuitori proeminenți, lideri regionali și oficiali din industria apărării.

Însă probabil cea mai cunoscută investigație pe plan internațional realizată de echipa lui Alexei Navalnîi este cea legată de palatul construit pentru președintele Vladimir Putin la malul Mării Negre.

Această anchetă despre proprietatea de 18.000 de metri pătrați, aflată într-un complex de 7.000 de hectare dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii, a declanșat ample proteste în Rusia după publicarea ei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău