Rusia a lansat unul din cele mai masive atacuri cu drone de la începutul războiului în Ucraina

  • 18 Octombrie 13:02
Rusia a lansat unul din cele mai masive atacuri cu drone de la începutul războiului în Ucraina

Forțele ruse au lansat 135 de drone împotriva teritoriului ucrainean în noaptea de joi spre vineri, într-unul dintre cele mai masive atacuri cu dispozitive fără pilot de la începutul războiului, conform informațiilor furnizate de forțele aeriene de la Kiev, transmite vineri EFE, citată de Agerpres.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 80 dintre ele și a făcut ca alte 44 să devieze de pe traseu datorită bruiajului electronic cu care Ucraina interceptează un număr tot mai mare de drone kamikaze Shahed și alte tipuri de dispozitive fără pilot utilizate de Rusia.

Doborârea dronelor a avut loc pe teritoriul regiunilor ucrainene Odesa și Herson (sud), Kiev și Cernihiv (nord), Cerkasî, Jîtomîr, Kirovograd și Poltava (centru), Rivne, Cernăuți, Hmelnițki, Volin și Vinița (vest) și Harkov și Sumî (nord-est).

Două dintre dronele care au fost neutralizate prin bruiaj electronic au ajuns să zboare către teritoriul țării vecine Belarus.

Dronele au fost lansate de pe teritoriile rusești Kursk, Orel și Primorsko-Akhtarsk, toate fiind aproape de granița cu Ucraina.

Moscova atacă teritoriul ucrainean cu un număr tot mai mare de drone kamikaze, ca urmare, în primul rând, a dezvoltării capacităților de fabricare a dronelor iraniene Shahed pe teritoriul rus.

Ucraina recurge din ce în ce mai mult la bruiaj electronic pentru a neutraliza aceste drone, o măsură mai ieftină decât doborârea aeronavelor fără pilot și care este eficientă și atunci când dronele zboară prea sus pentru patrulele mobile ucrainene care doboară aceste avioane inamice cu arme mai ușoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
10,24
Nori împrăștiați
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău