Rusia a încercat să testeze „Arma Apocalipsei”, dar nu a reușit din cauza unor „dificultăți tehnice”

  • 10 Noiembrie 2022 18:45
Rusia a încercat să testeze „Arma Apocalipsei”, dar nu a reușit din cauza unor „dificultăți tehnice”

Marina rusă a încercat să testeze în ultimele săptămâni celebra torpilă nucleară Poseidon, cunoscută sub denumirea de „Arma Apocalipsei”, însă testul nu a fost dus până la capăt din cauza unor „dificultăți tehnice”, conform CNN, care citează înalți oficiali din guvernul SUA, transmite digi.ro.

Guvernul american a monitorizat îndeaproape manevrele militare ale flotei ruse din Oceanul Arctic, la care a participat inclusiv submarinul nuclear Belgorod, capabil să transporte torpilele Poseidon, proiectate pentru a putea fi lansate de la sute de kilometri distanță și a evita apărarea de coastă înaintând sub apă.

Submarinul Belgorod a fost predat marinei ruse la începutul lunii iulie 2022 în portul Severodvinsk. Experții militari spun că designul său este o versiune modificată a submarinelor rusești cu rachete ghidate din clasa Oscar II. Belgorod are o lungime de peste 184 de metri, fiind cel mai lung submarin din ocean în prezent - o caracteristică ce-i permite să transporte torpila nulceară Poseidon.

La începutul lunii octombrie, submarinul nuclear rus K-329 Belgorod a „dispărut” de la baza sa și a fost mobilizat în Oceanul Arctic pentru a testa, cel mai probabil în Marea Kara, aflată la nord de Siberia, noua torpilă nucleară „Poseidon”, supranumită „Arma Apocalipsei”. Conform unui raport al serviciului de investigație al Congresului SUA publicat în aprilie anul acesta, torpila Poseidon „nu va putea fi desfășurată până în 2027”. De altfel, inclusiv agenția publică rusă de știri TASS informa, la 12 mai 2018, că sistemul Poseidon nu va fi inclus în „programul național de armament” rus până în anul 2027.Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:7,72 m/s
Thu
1
Fri
8
Sat
11
Sun
5
Mon
0
Arhivă Radio Chișinău