Rusia a încercat să spioneze manevrele militare ale NATO, chiar de pe teritoriul Alianței

  • 12 Iulie 2021 12:31
Rusia a încercat să spioneze manevrele militare ale NATO, chiar de pe teritoriul Alianței

Doi cetățeni ruși, dintre care unul echipat cu o dronă, au încercat să spioneze exercițiul militar Defender Europe 21. Rusia respinge ferm aceste acuzații și afirmă că este vorba doar despre „propagandă NATO”, transmite defenseromania.ro.

Pogtrivit sursei citate, la sfârșitul lunii iunie, mass-media din Albania a anunțat că doi cetățeni ruși sunt anchetați de Procuratura de la Tirana pentru presupuse acte de spionaj în timpul exercițiului militar Defender Europe 21 condus de SUA și desfășurat în Albania în aprilie și mai.

Presa locală a spus că unul dintre ruși a intrat în Albania pe 12 mai și și-a declarat destinația ca Durres, iar ulterior asupra sa a fost găsită o dronă. La Durres se desfășura exercițiul Defender Europe 21. Potrivit Euronews Albania, el era unul dintre cei doi cetățeni ruși care au intrat în Albania și erau anchetați de Procuratura din Tirana, transmite Balkaninsight.

Procuratura a declarat săptămâna trecută pentru BIRN că evenimentul este ”încă în curs de anchetă” iar Poliția nu a dorit să comenteze.

Cu toate acestea, Ambasada Rusiei din Albania a declarat că a trimis o solicitare de informații la Ministerul Albanez de Externe. ”Incidentul pare a fi un exercițiu de propagandă #NATO”, a conchis acesta.

Relațiile diplomatice dintre Tirana și Moscova au fost reci în ultima vreme. În ianuarie, Albania a expulzat un diplomat rus, Aleksei Krivosheev, pentru că nu a respectat regulile COVID-19.

În 2018, Albania a declarat doi diplomați ruși ”persoana non-grata”, susținând că activitatea lor nu respectă statutul diplomatic. Rusia a expulzat apoi doi diplomați albanezi din ambasada albaneză la Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău