Rusia a demarat exerciții militare de amploare, inclusiv în Crimeea, Abhazia și Osetia de Sud

  • 09 August 2021 14:06
Rusia a demarat exerciții militare de amploare, inclusiv în Crimeea, Abhazia și Osetia de Sud

Armata rusă a început luni exerciții tactice pe scară largă în 20 de poligoane din Districtul militar Sud, inclusiv în Crimeea (peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014, not.red.), în Abhazia și Osetia de Sud (două regiuni separatiste georgiene recunoscute de Moscova în 2008, not.red.), relatează agenția de presă Interfax, citând serviciul de presă al Districtului militar Sud.

La aceste exerciții tactice și speciale, programate să se încheie în 15 septembrie, participă toate tipurile de forțe militare ale Districtului militar Sud, precum și Flota rusă din Marea Neagră și Flotila din Marea Caspică.

Aplicațiile se vor desfășura în 20 de poligoane militare din regiunile Astrahan, Rostov, Stavropol, Adîgheia (Krasnodar), Daghestan, Osetia de Nord, Cecenia, Crimeea, inclusiv la cele din bazele rusești din Armenia, Abhazia și Osetia de Sud, a specificat serviciul de presă menționat.

Pe lângă unități motorizate, de tancuri și artilerie, la aceste exerciții participă de asemenea structuri de protecție chimică, biologică și împotriva radiațiilor, de război electronic, de recunoaștere și trupe de inginerie și asistență logistică. Plus 80 de avioane și elicoptere, conform Interfax.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău