Rusia a atacat din nou Ucraina azi-noapte. 32 de Shahed și 6 rachete au făcut cel puțin 6 victime civile la Harkov

  • 06 Aprilie 11:25
Rusia a atacat din nou Ucraina azi-noapte. 32 de Shahed și 6 rachete au făcut cel puțin 6 victime civile la Harkov

Rusia a atacat azi-noapte cu 32 de drone explozive Shahed (lansate din Primorsko-Akhtarsk și Kursk), trei rachete ghidate S-300 (trase din regiunea Belgorod), două rachete de croazieră X-101/X-555 lansate de aviația strategică din regiunea Saratov și o rachetă de croazieră Kalibr trasă de pe Marea Neagră, afirmă forțele aeriene ucrainene.

Potrivit sursei citate, au fost doborâte cele două rachete X-101/X-555, racheta Kalibr și 28 de drone Shahed, scrie Hotnews.

„Criminalii ruși continuă să-i terorizeze pe ucraineni, lovind Harkov și alte orașe pașnice. Din nefericire, astăzi avem mai mulți morți și răniți, transmitem condoleanțe familiilor”, spun forțele aeriene ucrainene într-un mesaj postat pe Telegram.
 
Un atac rusesc ce a avut loc după miezul nopții asupra orașului Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a ucis șase civili și a rănit 10 persoane sâmbătă dimineață, au declarat oficiali regionali.

„Există 6 morți și 10 răniți în urma atacului de noapte asupra districtului Shevchenkivskyi", a declarat dimineață, pe Telegram, primarul din Harkov, Ihor Terekhov.

„Atacul a afectat zone rezidențiale - au fost avariate cel puțin nouă blocuri, trei cămine, mai multe clădiri administrative, un magazin, o benzinărie, o stație de benzină și mașini", a precizat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău