Rujeola continuă să amenințe. Noi cazuri au fost confirmate de autoritățile din sănătate

  • 03 Noiembrie 2018 13:14
Rujeola continuă să amenințe. Noi cazuri au fost confirmate de autoritățile din sănătate

Nouă cazuri noi de rujeolă au fost confirmate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Alte șase cazuri de îmbolnăvire rămân a fi suspecte și se află în proces de investigare.

Șefa Serviciului informare și comunicare al ANSP, Olesea Croitor, a menționat pentru Moldpres că trei cazuri de rujeolă s-au înregistrat în Chișinău și șapte – în raionul Soroca.

De la începutul acestui an, s-au înregistrat 312 cazuri confirmate de rujeolă. O creștere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost atestată în luna august, fiind înregistrate 239 de cazuri confirmate. Totodată, de la începutul lunii octombrie s-au înregistrat 10 cazuri de această maladie.

Teritoriile afectate de rujeolă de la începutul lunii august sunt: Ceadâr-Lunga – 164 cazuri, Vulcănești – 35 cazuri, Drochia – 21 cazuri, Ungheni - 20 cazuri, Chișinău – 16 cazuri, Taraclia -12 cazuri, Cahul – 10 cazuri, Cantemir – 10 cazuri, Ocnița – șapte cazuri, Nisporeni – patru cazuri, Soroca - șapte cazuri, Glodeni – trei cazuri, Hâncești, Râșcani și Tiraspol câte un caz.

De asemenea, pe întreg teritoriul țării se menține Cod galben privind riscul de răspândire a rujeolei.

În ultimii zece ani, în Republica Moldova rata imunizării a constituit 95 la sută, iar acum aceasta este de până la 87 de procente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău