Rugby | Owen Farrell (Saracens), cel mai bun jucător european al anului

  • 16 Mai 2017 17:35
Rugby | Owen Farrell (Saracens), cel mai bun jucător european al anului

Aripa echipei engleze de rugby Saracens, Owen Farrell, a fost desemnat de EPCR cel mai bun jucător european al anului și a intrat în posesia trofeului intitulat ''Anthony Foley'', în semn de omagiu adus antrenorului irlandez al echipei Munster, decedat în luna octombrie 2016, la doar 42 de ani.

Farrell, care are un rol-cheie în garnitura echipei Saracens, câștigătoare pentru al doilea an consecutiv a Champions Cup, a fost desemnat atât prin votul publicului, cât și al unui juriu de specialitate.

Alături de Farrell, pe lista extinsă a nominalizaților la titlul de cel mai bun jucător european din 2017 au mai fost: Thomas Youngs (London Wasps — Anglia), CJ Stander (Munster — Irlanda), Garry Ringrose (Leinster — Irlanda), Noa Nakaitaci (Clermont Auvergne — Franța), Jonny Gray (Glasgow Warriors — Scoția), Maro Itoje (Saracens — Anglia), Tadhg Furlong (Leinster — Irlanda), Joe Launchbury (London Wasps — Anglia), Conor Murray (Munster — Irlanda), Elliot Daly (London Wasps — Anglia), Stuart Hogg (Glasgow Warriors — Scoția), Isa Nacewa (Leinster — Irlanda), Camille Lopez (Clermont Auvergne — Franța) și Tyler Bleyendaal (Munster — Irlanda).

Saracens a învins în finala Champions Cup de sâmbătă pe Clermont Auvergne cu 28-17.

Moartea subită, la doar 42 de ani, a antrenorului lui Munster, fost internațional irlandez, la Paris în octombrie 2016, cu doar câteva ore înaintea meciului din Cupa Europei dintre echipa sa și Racing 92, a șocat lumea rugby-ului.

"Este o bună modalitate de a aduce un omagiu lui Anthony Foley", a comentat președintele EPCR, Simon Halliday, într-un comunicat. "A fost un excelent jucător și un excelent antrenor", a adăugat acesta.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău