Royal Opera House va scoate la vânzare o pictură de David Hockney pentru a supraviețui în timpul pandemiei

  • 04 Octombrie 16:00
Royal Opera House va scoate la vânzare o pictură de David Hockney pentru a supraviețui în timpul pandemiei

Un portret realizat de artistul britanic David Hockney, estimat la 18 milioane de lire sterline, urmează să fie scos la vânzare de Royal Opera House din Londra pentru strângerea de fonduri esențiale, relatează duminică The Guardian și EFE, preluat de Agerpres.

Pictura, care a fost comandată pentru clădirea din Covent Garden în anii '70, urmează să fie scoasă la licitație luna aceasta, o tentativă fără precedent de a proteja viitorul instituției.

"A fost o decizie foarte dificilă", a declarat Alex Beard, directorul executiv al Royal Opera House. ''Însă, trebuie să înfruntăm situația în care ne aflăm și, dacă reușim să rămânem viabili și să răzbatem, atunci vom putea reveni la angajarea oamenilor, în viitor'', a adăugat el.

Vânzarea la casa Christie's a portretului regretatului Sir David Webster, realizat de Hockney, va fi anunțată public luni.

Webster a condus opera timp de 25 de ani, din 1945 până în 1970.

Christie's estimează că pictura ar putea fi vândută cu o sumă cuprinsă între 11 milioane și 18 milioane de lire sterline.

Decizia de a vinde pictura face parte dintr-un plan ce prevede patru măsuri pentru a se asigura funcționarea instituției în contextul pandemiei. Urmează de asemenea să se facă concedieri și este în curs un apel la donații, notează The Guardian. Între timp, instituția de renume mondial speră să afle vești despre un eventual împrumut din fondul de urgență pentru susținerea artelor.

''Suntem cel mai mare angajator în domeniul artei din țară și am fost conștienți că trebuie să luăm în calcul la toate activele pe care le deținem'', a spus Beard. ''Unul dintre bunuri iese în evidență, iar acesta acest portretul'', a adăugat el.

Hockney a fost informat, a precizat Beard. ''Avem o relație bună, dar lui nu prea îi place când este scoasă la licitație una dintre lucrările sale'', a mărturisit directorul.

Cu toate că artistul, care s-a născut în 1937 la Bradford, a fost citat în 1970 spunând că ''nu este prea interesat'' de teatru, el a acceptat să realizeze pictura pentru Royal Opera House.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
5
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:6,2 m/s
Sat
5
Sun
1
Mon
-0
Tue
1
Wed
4

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău