Rosselhoznadzor acordă o atenție deosebită inspecției produselor vegetale de origine moldovenească

  • 20 Decembrie 2017 07:21
Rosselhoznadzor acordă o atenție deosebită inspecției produselor vegetale de origine moldovenească

Serviciul federal rus de supraveghere veterinară și fitosanitară Rosselhoznadzor acordă, în ultimul timp, mai multă atenție inspecției produselor de origine vegetală din Republica Moldova. Serviciul de presă al acestei instituții invocă mai multe depistarea frecventă a obiectelor de carantină în

Birourile regionale ale Rosselhoznadzor de la Orlov și Kursk transferă  toate produsele în depozitul temporar "Krupetskiy", de unde sunt puse în liberă circulație pe teritoriul Federației Ruse, pentru a preveni consecințele nedorite, menționează sursa citată.

De la începutul anului, administrația a examinat peste 76 mii tone de încărcături importate din Moldova, Serbia, Polonia și alte țări ale lumii.

„Recent, într-o cantitate de 19,6 tone de mere din Moldova importate în Kursk, au fost descoperite molii orientale - dăunători pentru pomii fructiferi. Acestea se răspândesc foarte rapid și pot provoca daune economice mari dacă se aclimatizează în Federația Rusă. Fructele afectate de dăunători se depozitează rău și se strică repede”, afirmă reprezentanta biroul regional Iulia Bonciukova.

Potrivit acesteia, obiectele de carantină pot ajunge în Federația Rusă nu numai prin fructe și legume, dar și prin importul materialului săditor, respectiv, toate aceste mărfuri sunt inspectate cu atenție și dacă se găsesc dăunători periculoși, acestea sunt returnate expeditorului.

Amintim că o delegație a Rosselhoznadzor se află în Republica Moldova în perioada 18-21 decembrie, pentru a se documenta asupra „tehnologiilor de producere și de păstrare a produselor de origine vegetală destinate exportului”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău