Rosian Vasiloi a demisionat din funcția de șef al Poliției de Frontieră

  • 08 Noiembrie 2023 10:17
Rosian Vasiloi a demisionat din funcția de șef al Poliției de Frontieră

Rosian Vasiloi a demisionat din funcția de șef al Poliției de Frontieră. Ministrul de Interne, Adrian Efros, a făcut anunțul la ședința Guvernului, astăzi, 8 noiembrie, transmite Radio Chișinău. Motivul demisie nu a fost anunțat.

Vasiloi scrie pe pagina sa de Facebook, că a fost o onoare să conducă Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

A fost o perioadă dificilă, cea mai dificilă din istoria Republicii Moldova, dar în care instituția pe care am condus-o a făcut față provocărilor.

Vreau să mulțumesc echipei pentru dedicație și profesionalism. Le mulțumesc colegilor din sistemul afacerilor interne și din sistemul de apărare și securitate națională cu care am lucrat în această perioadă împreună”, scrie acesta.

La începutul săptămânii, premierul Dorin Recean, susține că după incidentul de duminică seară, 5 noiembrie, când un cetățean originar din Azerbaijan a fugit de pe teritoriul Aeroportului Chișinău, evitând controalele la frontieră, va urma o demisie.

În 2019, Rosian Vasiloi a fost propus la funcția de șef al Poliției de Frontieră de către fostul ministru al MAI, Andrei Năstase, iar la 29 noiembrie 2019, Vosiloi și-a dat demisia din funcție.

În august 2021, Vasiloi revine la șefia Poliției de Frontieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău