Ronapreve, un medicament anti-Covid pe bază de anticorpi care a fost administrat lui Trump, va începe să fie administrat pacienților vulnerabili în Marea Britanie

  • 18 Septembrie 2021 18:34
Ronapreve, un medicament anti-Covid pe bază de anticorpi care a fost administrat lui Trump, va începe să fie administrat pacienților vulnerabili în Marea Britanie

Ronapreve, un cocktail de anticorpi produs de Regeneron și Roche în scopul prevenirii și tratării infecțiilor cu noul coronavirus și care a fost administrat fostului președinte american Donald Trump anul trecut, va fi folosit de Marea Britanie pentru a trata pacienții Covid vulnerabili care se află internați în spital, relatează The Guardian, potrivit hotnews.ro.

Luna trecuta, ministrul Sănătății, Sajid Javid, a anunțat medicamentul Ronapreve ca fiind primul tratament conceput special pentru Covid-19 care primeșete aprobare în Marea Britanie, notează sursa citată
Departamentul de Sănătate și Îngrijire Socială (DHSC) a declarat vineri că are potențialul de a aduce beneficii pentru mii de pacienți.
Acesta va fi utilizat pentru tratarea pacienților fără anticorpi cu vârsta peste 50 de ani și a celor cu vârste cuprinse între 12 și 49 de ani care sunt imunocompromiși.
Guvernul a cumpărat o cantitată suficientă de medicament pentru a trata pacienții eligibili din spitalele din Marea Britanie începând cu săptămâna viitoare, a spus departamentul.
”Am asigurat un tratament nou pentru pacienții noștri cei mai vulnerabili din spitalele din Marea Britanie și sunt încântat că va salva vieți încă din săptămâna viitoare”, a spus Javid.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău