România vrea sancțiuni împotriva Rusiei în cazul Navalnii

  • 12 Octombrie 2020 21:30
România vrea sancțiuni împotriva Rusiei în cazul Navalnii

Romania alaturi de Polonia, Danemarca si tarile baltice cer santiuni impotriva Rusiei daca Moscova nu va ancheta transparent, impartial si corect otravirea opozantului rus Alexei Navalnii si daca nu va coopera cu  Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice. Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a facut aceasta declaratie la inceputul Consiliului Afaceri Externe, la Luxembourg.

Potrivit Rado România Actualități, mnistrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a precizat ca cererea Romaniei de sanctionare a Rusiei este sustinuta de Franta si Germania, la fel ca multe dintre statele membre ale Uniunii. 
 
« Acum dupa ce am vazut ca Rusia nu a facut nimic nici dupa ce Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice a reconfirmat ca Alexei Navalnii a fost otravit cu un agent chimic Novichok iar Romania considera ca e momentul pentru adoptarea rapida de sanctiuni europene impotriva Rusiei si aceasta este pozitia noastra la reuniunea de azi » a declarat Bogdan Aurescu.
 
In ce priveste situatia din Belarus, de asemenea pe agenda Consiliului azi, Romania sustine impunerea de noi sanctiuni impotriva regimului de la Minsk, in conditiile in care reprimarea violenta a protestatelor continua. Mai mult, Romania este printre tarile care cer includerea lui Alexander Lukasenco in lista cu persoane din regimul de la Minsk impotriva carora sa fie impuse sanctiuni europene, inclusiv prin blocarea finantelor acestora. Uniunea Europeana l-a catalogat pe Lukasenco drept presedinte ilegitim in urma unor alegeri fraudate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău