România va propune o femeie pentru una din funcțiile de comisar european. Ce portofolii sunt vizate

  • 07 Iulie 2019 17:18
România va propune o femeie pentru una din funcțiile de comisar european. Ce portofolii sunt vizate

Comisar european pe energie, mediu, transporturi sau politica de vecinătate. Acestea sunt variantele vizate de România, pentru viitoare Comisie Europeană. Prim-ministrul României, Viorica Dăncila, a avut discuții cu președintele Iohannis pe tema viitorului comisar.

Președintele și premierul au avut o convorbire telefonică legată de acest subiect și au convenit să susțină varianta unui comisar interimar, în condițiile în care Corina Crețu, fostul comisar european din partea României, a devenit europarlamentar, relatează Digi24.

Viorica Dăncilă i-a trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pe această temă și așteaptă un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Reprezentanții României au propus ca, în cazul în care se acceptă propunerea de comisar interimar, acestuia să nu mai încaseze salariu și după terminarea mandatului, așa cum este procedura.

Se discută și despre viitorul comisar european și se discută despre o femeie în acest post. România vizează unul dintre portofoliile energie, mediu, transporturi sau politica de vecinătate. În funcție de ce portofoiu va primi România, se va discuta și despre persoana care va ocupa funcția.

Ursula von der Leyen, propusă pentru funcția de șef al Comisiei Europene, urmează să fie votată în Parlamentul European la mijlocul acestei luni. Apoi urmează să fie împărțite portofoliile de comisar european.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău