România va dona 11 ambulanțe Ucrainei

  • 04 Martie 2022 14:53
România va dona 11 ambulanțe Ucrainei

România donează Ucrainei 11 ambulanțe de urgență și de transport, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, vineri, la Palatul Victoria de la București.

"Este o hotărâre care acordă sprijin Ucrainei prin donarea a 11 ambulanțe de urgență și de transport din rezerva serviciilor de ambulanță și a Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare. Din păcate, nu putem da ambulanțe noi pentru că toate sunt pe fonduri europene, nu pot fi donate, și nu au trecut încă 5 ani. Din cauza asta, dăm ambulanțe care sunt ceva mai vechi, dar ne asigurăm ca aceste ambulanțe să fie operaționale, funcționale, împreună cu toate echipamentele din dotare", a declarat Arafat, într-o conferință de presă.

Reprezentanții inspectoratelor pentru situații de urgență și cei ai serviciilor de ambulanță de unde vor fi preluate aceste mașini au primit solicitarea de a le face o revizie completă și de a le verifica înainte să fie predate în Ucraina.

"Va fi nevoie de ele, este o solicitare care s-a primit și din partea Ucrainei de a asigura astfel de mijloace pentru a putea să transporte pacienți, răniți și așa mai departe. Lucru la care România răspunde cu această donație de mare importanță", a precizat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău