România va continua să finanțeze reabilitarea grădinițelor din R.Moldova

  • 26 Septembrie 2018 16:15
România va continua să finanțeze reabilitarea grădinițelor din R.Moldova

România va continua să finanțeze reabilitarea grădinițelor din Republica Moldova, precum și va susține noi proiecte de îmbunătățire a condițiilor de trai. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi a ministrului agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, Nicolae Ciubuc, cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, și  secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice al României, Virgil Alin Chirilă, transmite IPN.

Ministrul a mulțumit pentru suportul necondiționat al României pentru Republica Moldova și și-a exprimat disponibilitatea pentru o colaborare deschisă, transparentă și eficientă în vederea îmbunătățirii condițiilor de trai pentru cetățenii moldoveni.

„Vă mulțumesc pentru noutățile bune la începutul mandatului de ministru. Apreciem și mulțumim pentru tot ce au primit cetățenii țării noastre din partea României. Mizăm pe un suport constant, așa cum l-a avut România dintotdeauna. Am convingerea că vom dezvolta o colaborare strânsă, un parteneriat puternic ce va spori încrederea cetățenilor”, a declarat Nicolae Ciubuc, citat într-un comunicat de presă al MADRM.

Virgil Alin Chirilă a menționat că în prezent este așteptat demersul Guvernului Republicii Moldova cu prezentarea listei grădinițelor ce urmează a fi reabilitate din suportul nerambursabil de o sută de milioane de euro, inclusiv viziunea Guvernului de la Chișinău cu privire la implementarea proiectelor în domeniul apei. „Suntem deschiși pentru o colaborare fructuoasă în vederea dezvoltării multor proiecte noi. Vă dorim să aveți un mandat lung pentru că avem multe lucruri bune de realizat”, a notat secretarul de stat român.

Din grantul oferit de România au fost renovate peste 800 de instituții preșcolare din Republica Moldova. Beneficiari ai programului sunt peste 200 de mii de persoane – copii, părinți și cadre didactice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău