România și-a prezentat, la New York, Planul Național de Acțiune pentru Strategia de Dezvoltare Durabilă (minister)

  • 14 Iulie 2022 19:25
România și-a prezentat, la New York, Planul Național de Acțiune pentru Strategia de Dezvoltare Durabilă (minister)

România a prezentat, în cadrul Forumului ONU de nivel înalt privind dezvoltarea durabilă, organizat la New York, Planul Național de Acțiune pentru Strategia de Dezvoltare Durabilă care vizează implementarea Agendei 2030, informează Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), pe pagina oficială de Facebook, potrivit Agerpres.

"Sunt convins că nu putem avea succes decât dacă suntem conștienți cu toții de necesitatea unei acțiuni comune. Este necesar să utilizăm soluții integrate pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă, iar dimensiunea de protecție a mediului a Agendei 2030 este extrem de importantă. Trebuie să ne bazăm pe modele de succes prin care reducem poluarea cu plastic, păstrăm biodiversitatea și atenuăm schimbările climatice", a declarat, în cadrul evenimentului, ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Prezentarea Planului Național de Acțiune al Românie a avut loc în cadrul evenimentului conex "Reconstruim mai bine: măsurarea și eficientizarea politicilor legate de obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) până în 2030", în care țara noastră a avut calitatea de co-organizator, alături de Italiaí, Luxemburg și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

Potrivit ministerului de resort, cei prezenți au evidențiat inițiativele de succes care generează impact și contribuie la accelerarea progresului în Agenda 2030.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României, a lansat, în data de 23 iunie, Planul Național de Acțiune pentru implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Durabilă a României 2030.

Planul Național de Acțiune este un obiectiv specific al proiectului "România durabilă - dezvoltarea cadrului strategic și instituțional pentru implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030" cod SIPOCA 613, MySMIS 127545, derulat de Secretariatul General al Guvernului cu implicarea partenerilor, Institutul Național de Statistică și Asociația Regională pentru Dezvoltare Antreprenorială Oltenia.

Strategia Națională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030 (SNDDR 2030) reprezintă documentul-cheie adoptat de România în acord cu obiectivele Agendei ONU 2030 pentru Dezvoltare Durabilă și cu documentele strategice ale Uniunii Europene, în toate politicile sectoriale, pentru dezvoltarea durabilă pe plan național, în perioada 2022-2030.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău