România și Republica Moldova își consolidează cooperarea în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport

  • 07 Septembrie 2023 18:12
România și Republica Moldova își consolidează cooperarea în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, l-a asigurat, joi, pe omologul său din Republica Moldova, Andrei Spînu, de sprijinul constant pe care statul român îl acordă țării vecine în perspectiva aderării la Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

Astăzi am discutat cu omologul de peste Prut, Andrei Spînu, despre consolidarea cooperării și l-am asigurat de sprijinul constant pe care statul român îl acordă Republicii Moldova în perspectiva aderării la Uniunea Europeană. Acest demers este transpus inclusiv prin cele două Memorandumuri de Înțelegere pe care le-am semnat, astăzi, alături de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova", a scris Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Primul Memorandum de Înțelegere, privind cooperarea în domeniul digitalizării transporturilor rutiere de mărfuri, va contribui la îmbunătățirea transportului rutier internațional de marfă și la simplificarea reglementării transporturilor rutiere de marfă.

Proiectul e-CMR este parte a unei strategii mai largi de digitalizare a sistemelor de facilitare a comerțului care va genera o eficiență sporită și costuri operaționale mai reduse", a mai notat ministrul.

Al doilea Memorandum semnat vizează dezvoltarea relațiilor în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport, iar cooperarea se va materializa prin elaborarea, coordonarea și monitorizarea politicilor în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport; colaborarea în vederea transpunerii directivelor Uniunii Europene în legislația națională a Republicii Moldova în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport; îmbunătățirea politicii cu privire la infrastructura de transport pentru a identifica și evalua mai aprofundat proiectele de infrastructură pe moduri de transport; colaborarea și schimbul de bune practici în accesarea fondurilor UE pentru dezvoltarea infrastructurii de transport.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău