România, lideri occidentali și ai Uniunii Europene condamnă atacul Hamas asupra Isarelului. „Suntem pe deplin solidari cu Israelul”

  • 07 Octombrie 2023 13:05
România, lideri occidentali și ai Uniunii Europene condamnă atacul Hamas asupra Isarelului. „Suntem pe deplin solidari cu Israelul”

Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis, ministerele britanic, francez și german de externe, dar și Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, au condamnat atacul Hamas asupra Israelului și și-au exprimat solidaritatea cu poporul evreu.

”Vești îngrozitoare venite din Israel în această dimineață. Suntem pe deplin solidari cu Israelul și condamnăm atacurile cu rachete împotriva Israelului”, a scris, sâmbătă, pe Twitter, Marcel Ciolacu, transmite News.ro. Acesta a transmis condoleanțe familiilor victimelor. ”Transmitem condoleanțe familiilor și cerem ca aceste atacuri să înceteze imediat”, a mai transmis premierul.

Și președintele Klaus Iohannis a condamnat atacul Hamas împotriva Israelului: „România condamnă cu fermitate atacurile cu rachete din această dimineață împotriva Israelului. Suntem pe deplin solidari cu Israelul în aceste momente cumplite. Gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor și către cei care se află sub tir”, a transmis președintele României pe Twitter.

Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, și-a exprimat solidaritatea cu Israelul.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău