România | Pregătiri intense pentru Summitul de la Sibiu

  • 08 Mai 2019 10:27
România | Pregătiri intense pentru Summitul de la Sibiu

La Sibiu se vor afla, joi, șefii de stat și de guvern ai țărilor membre ai Uniunii Europeane, câteva zeci de delegații oficiale, sute de invitați de rang înalt, 1.000 de jurnaliști și traducători, potrivit autorităților de la București.

Orașul de pe Cibin s-a pregătit intens pentru acest eveniment istoric. Sibiul devine de astăzi cel mai bine păzit oraș din România și chiar de pe continent, pentru că încep să sosească liderii europeni, potrivit corespondentului Radio România Actualități

La Aeroportul Internațional din Sibiu s-au luat măsuri speciale, pentru că aici vor ateriza aeronavele celor mai importanți oaspeți. În aceste zile va fi o creștere record a traficului aerian.

Numărul de aterizări și decolări va fi și de patru ori mai mare față de o zi obișnuită, iar vârful va fi mâine, în ziua summitului, când se așteaptă să fie în jur de 120 de aterizări și decolări. Reprezentanții aeroportului au dat asigurări că, în ciuda suprasolicitării programul de zbor al curselor comerciale regulate nu va fi afectat.

De la aeroport spre centrul orașului coloanele oficiale se vor deplasa pe un culoar special de aproximativ patru km, care a fost delimitat cu balize din plastic pe două din cele patru benzi ale șoselei.

Și la Spitalul Județean din Sibiu s-au luat măsuri deosebite pentru eventuale situații medicale de urgență în perioada summitului. S-au dublat gărzile și stocurile de sânge, iar căile de acces în spital au fost securizate. De asemenea, în oraș au fost amenajate spitale de campanie și puncte de prim ajutor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău