România, pe locul 2 în lume la numărul de comenzi de pizza. Anul trecut, un bărbat din Iași a comandat 569 de pizze

  • 10 Februarie 14:09
România, pe locul 2 în lume la numărul de comenzi de pizza. Anul trecut, un bărbat din Iași a comandat 569 de pizze

România ocupă locul doi în lume în ceea ce privește numărul de comenzi de pizza și primul loc în Europa de Sud-Est, cele mai multe fiind livrate în București, unde se comandă în continuare mai multă pizza decât în Roma sau Barcelona, potrivit unei aplicații de livrare.

Potrivit digi-life.tv, consumul de pizza în România se menține la un nivel ridicat, iar cel mai cunoscut preparat din bucătăria italiană s-a vândut anul trecut de mai bine de 5 milioane de ori, conform analizei publicate cu ocazia Zilei Internaționale a Pizzei.

Topul orașelor cu cei mai mulți iubitori de pizza este completat de Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Oradea și Brașov, în timp ce titlul pentru cel mai mare fan al cunoscutului preparat îi revine unui utilizator din Iași, care, pe parcursul anului 2023, a comandat 569 de pizze, depășind recordul din anul precedent. De asemenea, cea mai scumpă comandă, în valoare de 3.958 lei, a fost plasată anul trecut de către un utilizator din Constanța, scrie Agerpres.

În ceea ce privește gusturile, românii rămân fideli sortimentelor tradiționale, cele mai comandate tipuri de pizza fiind Diavola, Quattro Stagioni, Quatro Formaggi, Margherita și Capriciosa.

Vinerea și sâmbăta sunt zilele preferate pentru comenzile de pizza, 32% din totalul comenzilor fiind plasate doar în aceste zile. Mai mult, momentul de consum preferat este cina, în intervalul orar 19:00 și 21:00 fiind plasate mai mult de o treime din totalul comenzilor. "Minutul de aur" s-a înregistrat în data 20 decembrie 2023 la 11:57, când s-a comandat, în medie, o pizza la fiecare 3 secunde și jumătate.

Iarna rămâne anotimpul în care se comandă cele mai multe pizza în România. La nivel anual, rata de consum a fost constantă, iar data de 8 martie rămâne ziua în care au fost livrate cele mai multe pizze: peste 24.000.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Sun
18
Mon
22
Tue
21
Wed
11
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău