România oferă tinerilor din raionul Ialoveni oportunitatea de a face studii gratuite în liceele din județul Dâmbovița

  • 25 August 2017 12:01
România oferă tinerilor din raionul Ialoveni oportunitatea de a face studii gratuite în liceele din județul Dâmbovița

Urmare a parteneriatului durabil între Consiliul Raional Ialoveni și Consiliul Județean Dâmbovița, Ministerul Educației Naționale al României și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița oferă 40 de locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă, la Liceul Tehnologic din localitatea Voinești, profil resurse naturale și protecția mediului, domeniul de bază silvicultură, și la Liceul Tehnologic din localitatea Nucet, profil servicii, domeniul de bază economic.

Admiterea la studii a elevilor din Republica Moldova se va realiza pe locuri de studii fără plata taxelor de școlarizare, dar cu bursă, informează Provincial.md.

În acest sens, dosarele cu acte de studii ale candidaților se vor transmite, spre analiză, la Direcția Generală Relații Internaționale și Afaceri Europene a Ministerului Educației Naționale a României și vor trebui să cuprindă, cumulativ, următoarele documente:

a) avizul unității de învățămînt la care vor studia elevul / elevii;
b) copie după pașaportul candidatului;
c) copia certificatului de naștere, tradus în limba română sau într-o limbă de circulație internațională, după caz;
d) declarație pe proprie răspundere, pe baza voinței liber exprimate, de asumare a identității culturale române, potrivit legislației în vigoare, conform Anexei nr. 3 postate pe site-ul: edu.ro/cooperareinternationala/romanii de pretutindeni;
e) declarația notarială a părinților (tutorelui legal) privind școlarizarea elevului/ei
minor/e și toate responsabilitățile ce decurg din școlarizarea elevului/ei pe teritoriul României. În situația în care nu se prezintă acest document la depunerea dosarului, candidatul va trebui să îl prezinte la înmatricularea la studii în România;

f) copie după foaia matricolă pentru ciclul gimnazial / situația școlară pentru ciclul gimnazial care să cuprindă media generală / an de studiu;
g) copie după diplomă /certificat de finalizare a studiilor gimnaziale efectuate în țara de domiciliu;
h) cererea scrisă a părinților/tutorelui de înscriere a elevului la admitere pentru școlarizarea într-o clasă de studii inferioară nivelului rezultat din actele de studii, după caz.
Administrația raionului Ialoveni încurajează absolvenții gimnaziilor să participe la concursul de admitere și să beneficieze de oportunitatea de a face studii liceale în România.

Pentru mai multe detalii adresați – Vă Direcției Generale Educație Ialoveni, tel. 0 268 27278.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău