România oferă ajutor Republicii Moldova după atacul cu rachete din Odesa. Aurescu: În măsura în care putem să ajutăm, o vom face

  • 01 Iulie 19:47
România oferă ajutor Republicii Moldova după atacul cu rachete din Odesa. Aurescu: În măsura în care putem să ajutăm, o vom face

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat vineri că România este dispusă să ajute victimele atacului cu rachetă de vineri dimineață din regiunea Odesa și că autoritățile române sunt în legătură cu cele ale Republicii Moldova, care administrează centrul de reabilitare pentru copii de la Sergheevca.

Bogdan Aurescu a declarat că atacul de vineri asupra unor obiective civile din regiunea Odesa reconfirmă că este vorba despre un război nu doar ilegal, ci și imoral și care trebuie să ia sfârșit cât mai repede.

El a spus că autoritățile din România sunt în contact permanent cu cele de la Chișinău, iar în măsura în care pot să ajute în legătură cu victimele acestui atac, o vor face.

„Noi am condamnat foarte ferm acest atac care a avut loc în această dimineață, așa cum am condamnat toate celelalte atacuri care au fost îndreptate de către Federația Rusă împotriva civililor din Ucraina. Este încă o încălcare flagrantă a dreptului internațional umanitar, încă o încălcare flagrantă a regulilor care reglementează ducerea războiului, desfășurarea ostilităților. Pentru că dreptul internațional umanitar interzice ca civilii să fie ținte ale atacurilor militare, interzice ca obiectivele civile să fie implicate în ostilități. Și din acest punct de vedere, această nefericită situație creată de încă un atac împotriva civililor nu face decât să reconfirme faptul că vorbim despre un război care nu este doar ilegal, dar este și imoral și care trebuie să ia sfârșit cât mai repede. Vom lua legătura și suntem în contact permanent cu colegii noștri de la Chișinău, în măsura în care putem să ajutăm în legătură cu victimele acestui atac o vom face”, a declarat Bogdan Aurescu vineri la o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Thu
7
Fri
8
Arhivă Radio Chișinău