România | O primărie oferă bani pentru fiecare fotografie cu oameni care aruncă gunoi la întâmplare

  • 23 Mai 2021 12:49
România | O primărie oferă bani pentru fiecare fotografie cu oameni care aruncă gunoi la întâmplare

Primăria Soveja, o comună din județul Vrancea, România oferă 150 de lei (circa 655 de lei moldovenești) pentru fiecare fotografie sau filmare care surprinde oameni în timp ce aruncă deșeuri pe domeniul public. Autoritățile locale intenționează să îi sancționeze pe cei care lasă gunoiul la întâmplare, mai ales că recent comuna a inaugurat un sistem nou de colectare a deșeurilor.

„Acțiunile de igienizare, ajutorul dat, dar și apelurile la curățenie nu au fost luate în serios de toți locuitorii. Astfel că măsuri mai puțin ortodoxe se impun pentru aducerea la același numitor a celor care aruncă în continuare gunoaie pe albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor. Începând de astăzi, 20 mai, Primăria oferă un premiu de 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară sau numărul de înmatriculare al oamenilor sau mașinilor care aruncă deșeurile pe spațiile publice”, au anunțat reprezentanții Primăriei Soveja, potrivit Mediafax,preluat de DIGI24.ro

Fotografiile sau filmările pot fi trimise la adresa de email a Primăriei, anunță autoritățile locale. Ulterior, cei fotografiați pot fi sancționați.

Potrivit legii „constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoanele juridice” aruncatul gunoaielor în spațiile publice.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău