România | Lista candidaților la alegerile prezidențiale 2019. Cine sunt cei 10 pentru Cotroceni

  • 23 Septembrie 2019 11:41
România | Lista candidaților la alegerile prezidențiale 2019. Cine sunt cei 10 pentru Cotroceni

Zece persoane au rămas pe lista candidaților la alegerile prezidențiale din 2019. Șase au fost validați deja de Biroul Electoral Central al României, iar alți patru trebuie să aștepte anunțul oficial, informează Digi24.ro.

BEC a respins două candidaturi, iar mulți alții au renunțat să se mai înscrie în cursă, potrivit sursei citate.

S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile prezidențiale, duminică fiind ultima zi de depunere a dosarelor la Biroul Electoral Central. Până luni dimineață, BEC a validat oficial dosarele a șase candidați.

Astfel, candidații înscriși în cursa electorală pentru funcția de lider al României, Klaus Iohannis - președintele în exercițiu, Viorica Dăncilă - prim-ministru și candidatul PSD, Dan Barna - candidatul Alianței USR-PLUS, Mircea Diaconu - candidatul ALDE și Pro România, Theodor Paleologu - PMP, Kelemen Hunor - UDMR, Ramona Ioana Bruynssels, din partea Partidului Puterii Umaniste, Cătălin Ivan - fost europarlamentar PSD, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, tânăra ucisă la Caracal, care se prezintă ca fiind candidatul anti-sistem, Viorel Cataramă, candidatul din partea Dreptei Liberale.

Dintre cele două candidaturi respinse de BEC, în vigoare a mai rămas doar una, cea a lui Miron Cozma, pe motiv că 90% dintre semnături erau fotocopiate.

Liviu Pleșoianu a anunțat că a strâns prea puține semnături și a spus că niște „persoane anonime” ar fi vrut să-l ajute, dar că ar fi refuzat și nu și-a mai depus dosarul.

Cătălin Berenghi, candidatul „dacilor liberi“, nu a reușit să adune semnăturile.

Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari, a anunțat că ar fi depășit pragul de semnături necesare înscrierii, dar că renunță pentru a nu o încurca pe soția lui, Gabriela Firea, primar al Capitalei și membru PSD.

Claudiu Crăciun, candidatul partidului Demos, a anunțat că nu a reușit să strângă numărul de semnături necesare validării, însă a depus cele 13.000 de semnături adunate în semn de respect pentru efortul acordat de întreaga echipă de campanie.

Primul tur al alegerilor prezidențiale din 2019 are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea pe 24 noiembrie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău