România | Liderul PSD Liviu Dragnea, urmărit penal pentru abuz în serviciu și fraudare de fonduri

  • 14 Noiembrie 2017 09:22
România | Liderul PSD Liviu Dragnea, urmărit penal pentru abuz în serviciu și fraudare de fonduri

Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri pentru lucrări de reabilitare a unor drumuri județene.

DNA precizează că acest nou dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă - OLAF- din septembrie anul trecut și că mai sunt urmărite penal alte opt persoane. Într-un comunicat, OLAF confirmă că a găsit dovezi privind falsificarea de documente și recomandă recuperarea prejudiciului estimat la 21 de milioane de euro. Grupul infracțional organizat ar fi acționat, între altele, pentru privatizarea societății pe acțiuni Tel Drum și transferarea ei din proprietatea Consiliului Județean Teleorman în sfera de influență și control a lui Liviu Dragnea, prin persoane interpuse. Liviu Dragnea neagă aceste fapte.

„Resping categoric toate acuzațiile. Ceea ce spun de ani de zile și anume că nu am legături financiare, patrimoniale cu acea societate comercială, mențin. În rest, o să vedem în perioada următoare pe ce se bazează aceste afirmații. Am avut o discuție astăzi de dimineață cu domnul Tăriceanu, m-a sunat după ce am ajuns la Camera Deputaților și mi-a cerut, mi-a zis să rămân în continuare pe poziție și să ne continuăm coaliția. Eu cred că nu este afectată. Sunt afectat eu”, a declarat Liviu Dragnea.

Atât PNL cât și USR consideră că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze din funcția de președinte al Camerei Deputaților din cauza problemelor pe care le are în justiție. Consilierul onorific al premierului - Gheorghe Piperea - a apreciat și el că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze pentru a-și putea proba nevinovăția. Ulterior, și-a anunțat el însuși demisia, dar a precizat că nici premierul și nici un alt membru al partidelor de la guvernare nu i-au cerut acest lucru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău