România își reconfirmă sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova

  • 23 Iulie 2013 09:46
România își reconfirmă sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova

Ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlățean, a avut luni, 22 iulie, la Bruxelles, o întrevedere cu Natalia Gherman, ministrul afacerilor externe și integrării europene din Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, care a avut loc în marja reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic al Uniunii Europene, șeful diplomației române a reconfirmat sprijinul constant și ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova, se spune într-un comunicat al MAE de la București.

A fost salutat efortul susținut al autorităților de la Chișinău, concretizat prin încheierea recentă a negocierilor pentru Acordul de Asociere și Acordul Aprofundat și Cuprinzător de Comerț Liber cu UE. De asemenea, a reliefat evoluțiile dialogului privind implementarea Planului de Acțiune pentru liberalizarea vizelor, Republica Moldova fiind cel mai avansat partener al UE din vecinătatea estică în acest domeniu.

În acest context, ministrul Corlățean a asigurat că România va continua să sprijine obținerea unor rezultate ambițioase la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius (28-29 noiembrie 2013), respectiv parafarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE, care să permită semnarea ulterioară în 2014 a documentului și implicit aplicarea sa provizorie, alături de liberalizarea regimului de vize. România pledează, în acest context, pentru asigurarea condițiilor care să permită parcurgerea, în viitorul apropiat, a tuturor pașilor necesari pentru atingerea acestor obiective, relatează MAE român.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău