România, în top 4 țări care furnizează armament Ucrainei, susține șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov

  • 23 Decembrie 2022 10:59
România, în top 4 țări care furnizează armament Ucrainei, susține șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov

”Cele mai mari cantități de armament au fost livrate Ucrainei de SUA, Marea Britanie, Polonia și România”, a declarat vineri Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Valeri Gherasimov, care a făcut afirmațiile într-un discurs oficial.

Gherasimov, cel mai influent militar din ierarhia rusă, a mai spus că ”totalitatea ajutorului financiar al Occidentului acordat Ucrainei a fost de aproape 100 de miliarde de dolari”, scrie G4Media.

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse a făcut declarațiile la Moscova, într-un briefing în fața atașaților militari ai statelor străine. El a vorbit, în special, despre modul în care decurge invazia rusă în Ucraina, pe care a calificat-o drept ”operațiunea militară specială a Rusiei pentru protejarea Donbasului”.

Guvernul României nu a făcut public niciodată eventualul sprijin militar pentru Ucraina, spre deosebire de restul țărilor din Occident.

Cu toate acestea, înalți oficiali ucraineni, printre care președintele Volodimir Zelenski și premierul Denys Shmyhal, au mulțumit României pentru sprijin.

În 10 noiembrie, premierul Shmyhal a declarat că ”România ne susține foarte activ în lupta împotriva împotriva agresorului”, potrivit traducerii oficiale a discursului susținut de acesta cu ocazia redeschiderii Punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Krasnoilsk.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău