ROMÂNIA | Guvernul a adoptat restructurarea. Ministerul de Finanțe preia Oficiul Național al Jocurilor de Noroc și OLAF

  • 06 Noiembrie 2019 17:01
ROMÂNIA | Guvernul a adoptat restructurarea. Ministerul de Finanțe preia Oficiul Național al Jocurilor de Noroc și OLAF

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă a prezentat, miercuri, principalele prevederi din Ordonanța de Urgență privind restructurarea Executivului, scrie libertatea.ro

Astfel, noul Guvern are 16 ministere. La nivelul Ministerului de Finanțe se preia în subordine Oficiul Național al Jocurilor de Noroc și OLAF. În plus, Loteria trece la Ministerul Economiei. Se desființează ministerele Turismului și Energiei, acestea urmând a fi comasate în alte ministere. Ministerul Transporturilor include și Ministerul Comunicațiilor, iar Ministerul Educației preia structurile Ministerului Cercetării care vor fi coordonate de un secretar de stat.

La Ministerul Muncii se înființează Autoritatea Națională pentru persoanele cu dizablități, copii și adopții, care va fi condusă de un președinte cu rang de secretar de stat. Se înființează Autoritatea pentru Digitalizarea României, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni Situația minerilor greviști din Hunedoara, pe agenda Guvernului O altă Ordonanță se referă la situația minerilor greviști din Hunedoara.

Prin OUG-ul aflat în primă lectură, se reglementează situația veniturilor complementare pentru persoanele care urmează să fie disponibilizate. Astfel, vor fi acordate venituri complementare pentru 350 de persoane în 2020 și 361 în 2021. Impactul bugetar e de aproximativ 15 milioane de lei pentru anul următor. Ordonanța va fi adoptată imediat după ce primește toate avizele.

Sursa:libertatea.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău