România depășește marile economii europene în privința ponderii energiei regenerabile, fiind peste media UE

  • 19 Ianuarie 2023 16:36
România depășește marile economii europene în privința ponderii energiei regenerabile, fiind peste media UE

România a avut în 2021 o pondere a energiei regenerabile în consumul de energie peste media europeană.

Țara noastră se află pe locul 11 din 27 în acest clasament, depășind de departe marile puteri economice ale continentului, scrie ziare.com.

Suedia este lidera incontestabilă, fiind singura țară din UE în care ponderea energiei regenerabile depășește 50% din total.

Ținte ambițioase legate de ”înverzirea” energiei

România și-a asumat închiderea minelor și a centralelor

Țara noastră și-a asumat niște obiective mult mai drastice decât alte țări din UE, care nu s-au arătat dispuse să renunțe prea curând la energia produsă din surse convenționale, mai ales în contextul crizei energetice apărute în Europa după declanșarea războiului din Ucraina.

Dar iată că din cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene, România nu se află în 2021 deloc între țările care stăteau prost în privința ponderii energiei regenerabile în totalul consumului de energie, din contră.

Astfel, potrivit datelor publicate de Eurostat, România se afla în 2021 pe locul 11 în privința ponderii energiei regenerabile în totalul consumului de energie, peste media europeană, depășind la acest capitol țări precum Germania, Franța, Spania, Italia, Belgia și Olanda.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău