România | CNSU a propus noi măsuri de relaxare

  • 20 Noiembrie 2021 14:45
România | CNSU a propus noi măsuri de relaxare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență de la București acceptă participarea elevilor la cursuri, cu prezență fizică, în localitățile în care incidența cazurilor de COVID-19 este sub pragul de 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare a personalului.

Propunerea Ministerului Educației a fost inclusă în hotărarea adoptată vineri de CNSU, care trebuie validată și de guvern.

Autoritățile au mai decis să permită reluarea unor activități interzise total în perioada de creștere a celui de-al patrulea val al epidemiei în țara noastră și au stabilit normele de desfășurare a evenimentelor de 1 decembrie.


”Publicul ar putea asista din nou la competiții sportive în spații închise sau deschise. De asemenea, la spectacole, concerte și festivaluri în aer liber, la o capacitate maximă de 30% din spațiile în care acestea se desfășoară și cu condiția ca participanții să aibă schema completă de vaccinare anti-COVID19, încheiată de cel puțin 10 zile sau să fi trecut prin boală în ultimele șase luni. Regulile de protecție individuală se mențin: purtarea măștilor și respectarea distanței. La concerte, de exemplu, limita de participare este de 1.000 de persoane, iar organizatorii trebuie să asigure o suprafață de cel puțin patru metri pătrați de participant. Cursurile și conferințele se pot relua cu aceeași limitare de 30% din capacitate și cu cel mult 150 de participanți, vaccinați sau trecuți prin boală. CNSU a stabilit azi și condițiile în care se vor putea desfășura manifestările de Ziua națională, cu limitare a numărului de participanți, doar în zonele oficiale, unde accesul va fi permis, de asemenea, doar celor vaccinați sau trecuți recent prin boală. Accesul populației la ceremonii nu va fi limitat, trebuie respectate însă regulile generale de prevenție: purtarea măștii de protecție și distanța între participanți.”

     
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău