România | Autoritățile discută posibilitatea ca românii din diaspora să fie vaccinați

  • 24 Ianuarie 2021 16:20
România | Autoritățile discută posibilitatea ca românii din diaspora să fie vaccinați

Guvernul Românei a decis printr-o hotărâre ca toți cetățenii europeni și străini care au reședința în România să se poate vaccina anti-COVID în țara noastră. În acest context și ținând cont de numeroasele solicitări venite din partea românilor de peste hotare, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor, deputatul PNL Gigel Știrbu, a discutat cu premierul Florin Cîțu, dar și cu ministrul de externe despre posibilitatea ca și cetățenii români aflați cu forme legale să beneficieze de vaccin în țara în care trăiesc sau muncesc, după cum transmite Amalia Bojescu.

Într-un interviu pentru Radio România, Gigel Știrbu a declarat că fiecare persoană are dreptul garantat la ocrotirea sănătății oriunde s-ar afla, fără a se face vreo diferență de clasă socială, gen, etnie sau de orice altă natură ar fi acestea.

Gigel Știrbu: Sper din toată inima ca și compatrioții noștri care se află în afara granițelor, cu forme legale, muncesc și viețuiesc în alte țări ale Uniunii Europene, să beneficieze ca și cetățenii străini din România, de dreptul de a se vaccina în tara unde locuiesc și muncesc.

Reporter: Ați fost contactat cumva până acum din partea organizațiilor de români din afara granițelor, să vă ridice această problemă legată de vaccinare?

Gigel Știrbu: Noi suntem într-un permanent contact cu foarte multe asociații ale românilor din afara granițelor, pot spune că zilnic primim  email-uri de la dânșii pe diverse teme, nu numai cea a  vaccinării. Suntem în contact continuu și permanent cu acestea asociații reprezentative ale românilor din afara granițelor.

Reporter: Situația diferă de la țară la țară.

Gigel ȘtirbuCu siguranta diferă de la țară la țară. În cadrul discuției o să-l rog pe primul ministru să iasă în spațiu public și să anunțe dacă există o decizie, dacă există o discuție la nivelul Comisiei Europene, la nivelul ambasadelor române din țările Uniunii Europene, sau dacă există o discuție la nivel diplomatic pentru ca toți cetățenii europeni, indiferent de gen, de etnie, de rasă, de religie, să beneficieze de vaccin în țările unde își desfășoară activitatea și unde trăiesc.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău