România are nouă orașe într-un top cu privire la internetul de mare viteză

  • 10 Februarie 2016 13:16
România are nouă orașe într-un top cu privire la internetul de mare viteză

Nouă dintre primele cincisprezece orașe ce au acces la cel mai rapid internet de mare viteză se regăsesc în România, însă autoritățile de la București trebuie să ia măsuri pentru reducerea decalajului existent între zonele urbane și rurale pe acest segment, a afirmat Elisabetta Capannelli, director de țară pentru România al Băncii Mondiale, cu ocazia lansării…

Nouă dintre primele cincisprezece orașe ce au acces la cel mai rapid internet de mare viteză se regăsesc în România, însă autoritățile de la București trebuie să ia măsuri pentru reducerea decalajului existent între zonele urbane și rurale pe acest segment, a afirmat Elisabetta Capannelli, director de țară pentru România al Băncii Mondiale, cu ocazia lansării Raportului 'Digital Dividends World Development 2016'.

Banca Mondială a lansat, în data de 9 februarie, Raportul 'Digital Dividends World Development 2016', document din care reiese faptul că numărul utilizatorilor de internet la nivel mondial ajunsese, la finele anului 2015, la aproximativ 3,2 miliarde, triplu față de cifrele înregistrate în ultimul deceniu.

Aceeași statistică arată că aproape 60% din populația lumii este off-line și nu poate participa activ la economia digitală. În plus, per ansamblu, 6 miliarde de oameni nu au acces la o conexiune de internet de mare viteză, aproximativ 4 miliarde nu au acces la o conexiune internet și circa două miliarde de oameni nu dețin un telefon mobil.

Pe de altă parte, în multe dintre gospodăriile din țările în curs de dezvoltare există un telefon mobil, dar membrii gospodăriei nu au acces la electricitate sau la apă potabilă. De asemenea, aproape 70% dintre gospodăriile aflate în una dintre ultimele cinci țări la nivel mondial privind gradul de dezvoltare economică sunt în aceeași situație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău