România ar putea majora importul de vinuri din Republica Moldova

  • 12 Septembrie 2013 09:57
România ar putea majora importul de vinuri din Republica Moldova

România va crește semnificativ importul de vinuri moldovenești în urma embargoului impus de Rusia.

Președintele României Traian Băsescu i-a promis miercuri, 11 septembrie, în cadrul unei convorbiri telefonice, președintelui Nicolae Timofti că va solicita guvernului de la București și companiilor românești să majoreze importurile de vin și producție agricolă din Republica Moldova.
 
Traian Băsescu și Nicolae Timofti au căzut de acord că impulsionarea relațiilor economice dintre cele două țări este o expresie firească a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al șefului statului, Vlad Țurcanu 
 
Vlad Țurcanu a mai anunțat că tema embargoului impus de Rusia a fost discută azi de Nicolae Timofti și cu noul ambasador al UE la Chișinău, Pirkka Tapiola. ”Ambasadorul european a declarat că orice presiune politică sau economică împotriva statelor membre ale Parteneriatului Estic din cauza angajamentelor față de UE este inacceptabil”.
 
În anul 2012, Republica Moldova a exportat producție vinicolă în România în valoare de peste 4 milioane de dolari, ceea ce reprezintă aproximativ 2% din totalul exporturilor.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău