România a rugat Polonia să ajute Republica Moldova cu donații, în contextul pandemiei COVID-19

  • 05 Mai 2020 19:05
România a rugat Polonia să ajute Republica Moldova cu donații, în contextul pandemiei COVID-19

În cadrul acestei discuții, ministrul Bogdan Aurescu l-a informat pe omologul polonez despre vizita pe care a efectuat-o la Chișinău săptămâna trecută, însoțind numeroasa echipă medicală românească, cu privire la discuțiile pe care le-a avut și a reiterat abordarea părții române de sprijin al obiectivului integrării europene a R. Moldova, pe baza aplicării unor condiționalități stricte în privința continuării reformelor necesare apropierii de UE.

Ministrul de Externe de la București a evocat și donația consistentă în valoare de circa 3,5 milioane de euro a Guvernului României pentru cetățenii R. Moldova și în acest context, a adresat părții poloneze rugămintea de a examina la rândul său posibilitatea unor donații de echipamente medicale, potrivit infoprut.ro.

Totodată, șeful diplomației române a adresat felicitări omologului polonez cu ocazia marcării de către Polonia, a „Zilei Constituției”, la data de 3 mai, subliniind caracterul excelent al relațiilor bilaterale, definite de un Parteneriat Strategic aprofundat.

Bogdan Aurescu a vorbit despre prioritatea comună pe care România și Polonia o au în contextul pandemiei COVID-19, și anume asigurarea sănătății propriilor cetățeni și menținerea funcționalității activității economice.

Cei doi demnitari au fost de acord asupra necesității continuării dialogului bilateral într-un ritm susținut, evocând interesul pentru consolidarea cooperării economice și a dialogului strategic dintre părți, precum și perspectiva unei noi runde de consultări interguvernamentale româno-poloneze, atunci când circumstanțele o vor permite.

De asemenea, miniștrii au convenit să lucreze la modernizarea Planului de Acțiune al Parteneriatului Strategic bilateral, care a fost actualizat în anul 2015.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău