România a preluat comanda NATO asupra grupării navale de luptă contra minelor SNMCMG-2

  • 16 Ianuarie 2020 16:06
România a preluat comanda NATO asupra grupării navale de luptă contra minelor SNMCMG-2 Mediafax

România a preluat joi comanda NATO asupra grupării navale de luptă contra minelor SNMCMG-2. Ceremonia de preluare a comenzii a avut loc în terminalul de pasageri al Portului Constanța și a reunit reprezentanții tuturor structurilor de apărare ale țării și reprezentanți NATO, informează Mediafax.

Comanda SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Counter Measures Group 2) va fi asigurată de căpitan-comandorul Valentin-Cătălin Vlad timp de șase luni, de la bordul navei-comandant, puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), din dotarea Forțelor Navale Române, notează sursa citată.

Din statul major al grupării fac parte și trei ofițeri din forțe navale partenere, conform politicii NATO de organizare a grupărilor navale permanente.

Misiunile SNMCMG-2 sub comanda românească vor avea loc în perioada ianuarie - iunie 2020 și se vor desfășura în Marea Neagră și Marea Mediterană, fiind executate de nave militare din Bulgaria, Germania, Italia, Spania și Turcia.

Misiunile SNMCMG-2 vor asigura capacitatea de reacție imediată la nivelul NATO, precum și creșterea interoperabilității dintre forțele navale aliate și promovarea imaginii Alianței Nord Atlantice.

În Portul Constanța au ajuns, pe 13 ianuarie, vânătorul de mine turcesc Akçay” (M 270) și dragorul de mine bulgăresc „Priboy” (63), care vor desfășura, împreună cu puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, activități de pregătire a misiunilor specifice, planificate în Marea Neagră și Marea Mediterană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău