România a donat R. Moldova 100 de microbuze școlare și bani pentru renovarea mai multor instituții

  • 10 Octombrie 2014 21:44
România a donat R. Moldova 100 de microbuze școlare și bani pentru renovarea mai multor instituții

40 de milioane de euro este asistența financiară oferită de România Republicii Moldova în ultimul an.

Astăzi, cu ocazia vizitei premierului român Victor Ponta în Republica Moldova, guvernul României a venit cu o altă serie de donații pentru țara noastră. 800 de mii de euro pentru renovarea Teatrului din Cahul, 100 de microbuze școlare, 35 de autovehicule și trei autobuze, bani pentru renovarea grădiniței din Porumbeni Cantemir, peste 700 de mii de euro pentru renovarea spitalului mamei și Copilului din Chișinău și alți un milion de euro pentru recosntrucția Sălii cu Orgă. 

La Cahul, premierii celor două state au semnat un memorandum prin care guvernul de la București va oferi conducerii teatrului din capitala sudică a țării, un grant în valoare de 800 de mii de euro pentru renovarea instituției de cultură.

În ultimul an și câteva luni România i-a oferit Republicii Moldova peste 40 de milioane de euro, prin intermediul diferitor proiecte și granturi, a anunțat premierul Iurie Leancă la Porumbeni raionul Cantemir, unde a vizitat împreună cu premierul român Victor Ponta grădinița din localitate, construită în cea mai mare parte datorită sprijinului financiar al României. 

Victor Ponta i-a îndemnat pe cetățenii moldoveni să aibă încredere în procesul de integrare europeană.

Costul lucrărilor de construcție a grădiniței din Porumbeni este de 8,8 milioane de lei, dintre care 6 milioane au fost oferite de România. Grădinița va fi dată în exploatare peste o lună. În total, guvernul de la București  a oferit 20 de milioane de euro pentru modernizarea instituțiilor preșcolare din Republica Moldova. Suma va fi investită în 859 de instituții preșcolare, dintre care 130 vor primi bunuri, iar celelalte vor fi reabilitate.

La Chișinău oficialul de la București a anunțat despre oferirea a 100 de microbuze școlare, vehicule care au ajuns în fiecare raion ale Republicii Moldova, 35 de autovehicule care vor fi utilizate de instituțiile publice naționale, dar și trei autobuze care au intrat în posesia a trei teatre din Chișinău. Premierul Victor Ponta.

În discursul său premierul Iurie Leancă a subliniat că relațiile fără precedent între cele două state.

În cadrul vizitei, Victor Ponta a participat alături de Iurie Leancă și la alte evenimente, organizate în Chișinău. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău