România a ajuns duminică la un grad de umplere a depozitelor de gaze de 90%

  • 16 Octombrie 2022 16:35
România a ajuns duminică la un grad de umplere a depozitelor de gaze de 90%

România are duminică dimineață în depozite 2,801 miliarde metri cubi gaze, volum ce corespunde unei ponderi de 90,9% din capacitatea de înmagazinare a țării, potrivit datelor furnizate pentru Agerpres de către Transgaz.

Pragul minim aprobat pentru România în noul regulament al Comisiei Europene, de 80%, a fost atins pe 17 septembrie, scrie G4Media.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat în luna septembrie, că la nivelul Uniunii Europene stocurile comune de gaze au ajuns la 84%.

„Prietenii noștri din țările baltice au depus eforturi uriașe pentru a pune capăt dependenței lor de Rusia. Au investit în energia din surse regenerabile, în terminale GNL și în conducte de interconectare. Toate acestea au fost înfăptuite cu costuri ridicate, însă dependența de combustibilii fosili din Rusia are un preț mult mai mare. Trebuie să ne debarasăm de această dependență în întreaga Europă. Am convenit așadar să constituim stocuri comune. Am ajuns deja la 84%: mai mult decât obiectivul pe care ni l-am fixat”, a spus von der Leyen.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău