România a acordat R. Moldova 500 de autorizații pentru transportul de persoane

  • 08 Septembrie 2022 12:56
România a acordat R. Moldova 500 de autorizații pentru transportul de persoane

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a anunțat astăzi că a primit 500 de autorizații pentru transportul de persoane, prin servicii ocazionale neliberalizate în tranzit pe teritoriul României, transmite MOLDPRES.

„În urma colaborării dintre parți și deciziilor primite în cadrul ședinței Comisiei mixte moldo-române, din 16-17 iunie curent, referitor la transportul de persoane, România a transmis 500 de autorizații, destinate operatorilor de transport moldoveni pentru efectuarea serviciilor ocazionale neliberalizate”, indică instituția.

Agenția Națională Transport Auto atenționează operatorii de transport rutier despre utilizarea obligatorie, începând cu data de 12 septembrie 2022, a autorizațiilor pentru efectuarea transportului de persoane, prin servicii ocazionale neliberalizate în tranzit pe teritoriul României.

Operatorii de transport, care au beneficiat de procedura de informare a autorităților române din punctele de frontieră și de control la efectuarea transportului de persoane în baza autorizațiilor pendulare ale Republicii Bulgaria, de asemenea, urmează să solicite autorizații pentru efectuarea serviciilor ocazionale neliberalizate în tranzit pe teritoriul României, conform sursei citate.

Potrivit ANTA, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii al României a comunicat despre anularea din data de 12 septembrie curent a autorizării acordate anterior operatorilor de transport, în baza solicitărilor Agenției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău